Стратегически маркетингови решения по разпределение на стоките и стоковото решение и стратегически решения за цените

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-02-08
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 17 стр.
Университет: ВТУ „Тодор Каблешков” – София
Предмет: Стратегически маркетинг
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (46KB)          Html format .Html (21KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

стратегическо маркетингово планиране, корпоративно стратегическо планиране, стратегически маркетингови решения, портфейлна матрица за разпределението на стоките, стратегически решения за цените, позициониране на стоките, портфейлни, диференциални и перцептуални техники

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Стратегическото маркетингово планиране в широк смисъл представлява управленски процес, обхващащ анализ, формулиране, оценка и избор на маркетингова стратегия, чрез която организацията достига поставените цели въз основа на разработване и поддържане на стратегическо съответствие между организационните възможности, от една страна, и заплахите и възможностите, възникващи в променящата се среда, от друга. Маркетингът играе ключова роля в установяване на посоченото съответствие. Маркетингът е граничната функция между фирмата и нейните купувачи, дистрибутори, конкуренти. Маркетингът акцентира върху интерпретиране на средата и нуждите на обслужваните потребители, върху „предизвикателствата” на конкурентите, върху продуктовите характеристики, чрез които фирмата се конкурира.

Стратегическото маркетингово планиране представлява логическа последователност от съгласувани действия, водещи до определянето на маркетингови цели и стратегии, посредством които се постига желаното съответствие между ресурси и пазарни възможности, т.е. фирмата се подготвя за стратегически отговор на променящата се обкръжаваща среда.

В по-тесен смисъл стратегическото маркетингово планиране е свързано със специфицирането на целевите пазари и приемането на стратегически решения, отнасящи се до елементите на маркетинг микса.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.82 сек