Характеристика на конкретен национален рецептивен туристически пазар в рамките на Европа и Средиземноморския басейн (Испания)

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Специалност: Туризъм
Предмет: Туристически пазари
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (74KB)          Html format .Html (39KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

туристически пазар, рецептивен пазар, пътуване, хотели и квартири, настаняване, приходи от туризъм, обем на пазара, туристическо предлагане, легла, туристически продукт

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

През първите девет месеца на 2006 г. рекорден брой туристи са посетили Испания. Това са 46,9 милиона посетители, което е с 4,9% повече от същия период на 2005 г. На първо място сред чуждестранните гости в Испания са били британците - 13 млн. поданици на Обединеното кралство са посетили страната. Следват ги германците /8,1 млн./ и французите /7,7 млн./.

Специалистите по туристическата индустрия обаче се безпокоят от тенденцията за изчерпване на испанския туристически модел "слънце и плаж", а природозащитниците са недоволни от последиците на този модел за околната среда.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.83 сек