Български черноморски туризъм – свръх развитие или трайно развитие

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2010-10-23
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 105 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Специалност: Финанси
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (326KB)          Html format .Html (164KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

черноморски туризъм, развитие, фактори, климат, релеф, брегова ивица, търсене, предлагане, националност, емитивни пазари, ресурси, проблеми, сезонност, Златни пясъци, Албена, чуждестранни инвестиции, стратегия за развитие, туристопоток, курорт, леглова база

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В последното десетилетие на ХХ и в началото на ХХІ век туристическият отрасъл в България бележи много бързо развитие, дори бум. Този процес придоби отчасти стихиен характер, като масово и безразборно застрояване, съпътствано с унищожение на естествени природни ресурси, пренаселване на туристическите територии, снижаване на качеството на туристите посещаващи страната ни, снижаване на качеството на обслужване, отлив на професионални кадри от местната туристическа индустрия.

Наличието на благоприятни природно - географски условия за развитието, както на морски рекреационен, така и на планинския туризъм у нас поставя все по-остро въпроса за липсата на национална концепция за развитието на туризма в България. Туризмът и по-специално международният туризъм трябва да бъде един от приоритетите в България, тъй като осигурява валутни постъпления и увеличаване валутните резерви на страната.

Оформилата се конюнктура на международния туристически пазар, характеризираща се със "свръхпредлагане" и значителна външна конкуренция от страна на Испания, Турция, Гърция и Хърватско, налага все по-тясното сътрудничество и обединяване на усилията на най-големите туристически комплекси у нас, специализирани в организирания морски рекреационен туризъм - Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг, за да могат да устоят на външната конкуренция, да запазят и укрепят досегашните си пазарни позиции.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.5 сек