Изследване мотивацията на потребителя

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-11-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (36KB)          Html format .Html (17KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

мотивация, потребител, мотивационен процес, поведение, целеполагане, теория на Маслоу, вътрешна мотивация, вземане на решение за покупка, осъзнаване на проблем, модел на социалния човек

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Съществуват много и различни дефиниции за мотивацията и мотивационния процес. Според едни “мотивацията е процес на подбуждане на себе си и другите към достигане на личните цели или целите на организацията”.

Други /Мitchell/ разглеждат мотивацията като ”степен на желание и избор, която е необходима на дадена личност, за да се ангажира да прояви едно или друго поведение”.

Трети обединяват двете предишни виждания и определят мотивацията като” желание да се достигнат високи равнища на усилия по отношение на организационните цели, които са обусловени от възможностите на усилията да удовлетворят някои индивидуални нужди”.

Мотивацията може да определим като процес на вземане на решение относно избора на поведение, което ще доведе до реализиране на целите. Мотивацията е събирателна концепция, която се използва, за да се обяснят причините за човешкото поведение и логиката, чрез която хората избират своите действия.

Целта на мотивацията е да се постигне чувството за хармония и съпричастност, на желанията и очакванията на организацията и на хората, работещи в нея.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек