Теоретичен анализ на валутните режими

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: УНСС
Предмет: Световна икономика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (56KB)          Html format .Html (27KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

теоретичен анализ на валутните режими, уравновесяване на платежния баланс, монетарна политика, фискална политика, подвижност на капитала, закачен валутен курс, свободно плаващ валутен курс

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Държавите определят дали курсът им ще плава свободно или ще е закачен за по-силна валута. Те взимат подобно решение на базата на икономическото състояние на страната – показателите на растежа, заетостта, стабилността на цените, степента на колебание на валутния курс, интензивността на спекулациите и дали стабилизират или дестабилизират валутните курсове. Много важно при избора на валутна система е и желанието на страната за по-голяма координация във фазите на стопанско развитие. Ако страната иска да се изолира от пренасянето на инфлация и други циклични колебания от една страна в друга, ще избере плаващ валутен курс. Но ако иска да преплете по-тясно монетарните си връзки с други страни и да направи монетарната си политика по-дисциплинирана ще избере фиксиран валутен курс.

При избора на валутна система е много важно да се отчете и мобилността на капитала и на производствените фактори като цяло. Ако мобилността е висока, влияние върху избора ще окаже предпочитанието на страната да изгражда макроикономическата си политика с помощта на монетарна или на фискална политика.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек